| Pohlaví | Holka, Kluk |
| Věk od | 3 |
| Věk do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozměry | 7 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Monarcha stěhovavý je denní motýl z čeledi babočkovitých.
Monarch je pravděpodobně nejznámější motýl Severní Ameriky, který se proslavil svou migrací na velké vzdálenosti na jaře až do Kanady a poté na podzim znovu na jih. S rozpětím křídel obvykle 9 až 10 cm (samci o něco větší než samice) jsou velké a nápadné motýly snadno rozpoznatelné podle zářivě oranžového pozadí jejich křídel a černého vzorování. Samice mají poněkud širší černé žilkování než samci. Pestrobarevný Monarch má dva cenné obranné mechanismy: chutná příšerně většině ptáků, kteří by ho jinak lovili, a obsahuje silné toxiny.