| Pohlaví | Holka, Kluk |
| Věk od | 3 |
| Věk do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozměry | 5 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Otakárek fenyklový je denní motýl z čeledi otakárkovití (Papilionidae).
Patří mezi nejkrásnější a největší denní motýly ČR (rozpětí křídel dosahuje velikosti 7–9 cm, přičemž délka předního křídla zpravidla činí 40–50 mm). Obývá rozsáhlé oblasti Evropy, Asie i Severní Ameriky. Nejčastěji se vyskytuje na loukách a lesních světlinách, ale i v horách a zahradách, kde samičky často kladou vajíčka. V poledne jich můžeme spatřit více na vyvýšeném místě v okolí.