| Pohlaví | Holka, Kluk |
| Věk od | 3 |
| Věk do | 99 |
| Téma | Zvířata |
| Rozměry | 5 cm |
| Výrobce | TEDDIES |
Mohutná sova, která je dokonale uzpůsobená k životu v severských oblastech - bílým zbarvením, velmi hustým peřím a též hustě porostlými končetinami.
Mezi samcem a samicí je obvykle rozdíl ve zbarvení - samice je hustě posetá černými skvrnami, samec bývá sněhobílý, případně s menším množstvím méně výrazných skvrn. Délka těla je 53–65 cm, rozpětí křídel 125–150 cm. Hmotnost u samce se pohybuje v rozmezí 700–2500 g, u samice mezi 780–2950 g. Hnízdí v tundrách a náhorních planinách nad hranicí lesa na území Evropy, Asie, Grónska a Kanady.
V ČR se chovu sovic sněžních věnují zejména zoologické zahrady. V době hnízdění se živí téměř výhradně lumíky, po zbytek roku loví také jiné savce do velikosti zajíce a ptáky do velikosti husy.